Equine Dental

Welkom

Welkom op de site van paardengebitsverzorger Olav Fränzel, voor het diervriendelijk onderhoud van gebitten van paarden, pony's en ezels.


Ik ben van mening dat, buiten twee sterke armen, grondige kennis van het paard in het algemeen, maar ook veel geduld en liefde in het bijzonder, noodzakelijk zijn om het gebit van een paard naar behoren te kunnen behandelen. Paarden zijn namelijk vlucht- en gevoelsdieren, die geruststelling op prijs stellen. Bij mij komt het op het gemak stellen van het paard op de éérste plaats.


- Olav

Foto's

Olav

Aan het werk

Olav met een ezel
Meer Foto's...

Werkwijze

Door mijn jarenlange ervaring met paarden ben ik zeer bekwaam in het geruststellen van het paard en geef ik het paard de kans om zich te oriënteren op wat er gaat gebeuren.


Dit is één van de redenen dat ik tijdens het vijlen van de kiezen (de jaarlijks terugkerende behandeling) zonder verdoving werk. Dit heeft een positief effect tijdens de behandeling, maar ook het jaar erop zijn de paarden rustig, omdat de behandeling geen nare herinnering heeft achtergelaten bij het paard.


Lees meer...

Verzorging

Paarden kunnen niet zo goed laten merken als ze pijn hebben. Het komt dan ook vaak voor dat gebitsproblemen vaak ontdekt worden als het al in een vergevorderd stadium is. Als deze dan eenmaal zijn verholpen, is het belangrijk uw paard jaarlijks te laten controleren en indien nodig te behandelen, dat is wel zo eerlijk tegenover uw paard.


Het paard heeft een groeiend en slijtend gebit. Per jaar slijt het gebit ongeveer 2 mm. De bovenkaak is breder dan de onderkaak. Tijdens het eten maakt het paard een roterende zijwaartse beweging. Omdat het gebit niet helemaal afslijt, blijven er door het malen scherpe randen aan de kiezen zitten.


Door de scherpe randen ontstaan er kleine, niet zichtbare, wondjes in de wang en de tong van het paard (vergelijkbaar met een sneetje aan papier in de vinger).


Lees meer...

Maak een afspraak

Neem contact op met Olav Fränzel door het contactformulier in te vullen.
Of bel: (+31) (0) 653 - 65 85 31

Ga naar het contactformulier...